Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vcelku souhlas. Osobně bych ovšem zmínil, že sametová revoluce byla akcí proti totalitnímu režimu, který nepřipouštěl ani známku faktické politické opozice, tedy možnost své názory veřejně projevit. Takže se jednalo nahrazení těch nejhorších zvedačů rukou. V U-a byla svoboda projevu zaručená, i volba Janukoviče byla pokládaná EU za standardní. Proto kooptaci pod nátlakem ulice pokládám za akt protiprávní.

Jen ještě poznámku: to všechno je dračí sémě zaseté totalitními režimy. Ten bolševický ten rozklad hodnot dovršil. Minulost se nám vrací jak bumerang.

3 1
možnosti
Foto

S Vaším prvním odstavcem souhlasím.

Co se týká Vašeho druhého odstavce, tak bych jen připomněl, že největšími příznivci humanitárního bombardování Srbska či polofašistického převratu v Kyjevě za rozhodujícího přispění EU a USA jsou mladí lidé, kteří totalitu nepamatují a nemají tedy možnost být nakaženi bolševismem.

Tyto názory mají proto, že nemají historickou paměť a jsou zpracováni mainstreamem.

Nejvíce odpůrců humanitárního bombardování Srbska, válek rozpoutanými NATO, jednání EU a Zaorálkova či Kalouskova postoje vůči Rusku v případě Ukrajiny jsou u nás právě starší lidé, kteří v sobě mají dračí sémě totalitního režimu.

2 3
možnosti
TT

Pane Humle děkuji za článek R^ rád jsem si to celé přečetl a nad často uváděnými argumenty se ještě jednou zamyslel. Díky bohu, že ČR má ještě nějaké přemýšlivé politiky, podobně jako v německém Bundestagu http://trojan.blog.idnes.cz/c/401840/Ukrajina-Co-mohl-Zapad-pokazit-to-pokazil.html

možná jste se s tímto projevem Gregora Gysiho už měl možnost seznámit, nevím.

Doufejme, že naše děti se nebudou muset jednou učit v dějepisu, že VÁLKU ZAČALI FAŠISTÉ NA MAJDANU a naši volení zástupci jim v tom pomáhali.

10 9
možnosti
JF

Všude se najdou přemýšliví politici a odvážní lidé. Dokonce i v Ruské Dumě se jeden našel, Ilja Ponomarjov z menší parlamentní strany Spravedlivé Rusko. Zdržel se hlasování o anexi Krymu a na svém blogu krátce poté označil zábor poloostrova za velkou politickou chybu....

3 1
možnosti
KB

Máte pravdu, pane poslanče. Hovořil jsem s některými funkcionáři ČSSD. Měli stejný názor jako vy a já. Ptal jsem se jich, je ten Zaorálek takový blbec nebo jen zoufalec? Když má ČSSD tak slabý mandát, může si dovolit nesouhlasit s USA a EU? I kdyby byli Obama s Merkelovou zločinci, tak ČSSD musí jen přikyvovat, aby se k moci v dohledné době zas nedostali Schwarzenberg s Kalouskem. Nebo může dělat něco jiného?

2 4
možnosti
Foto

Prezidenta Janukoviče vlastní strana vyloučila a označila jej za zločince. Parlament jej začal vyšetřovat za zločiny spáchané proti demonstrantům. Na základě těchto skutečností Janukovič z Ukrajiny uprchl a Putin jej označil za politickou mrtvolu. Parlament vzešlý z posledních voleb ústavní většinou odvolal Janukoviče a jmenoval prozatímní vládu, která má zemi dovést do předčasných voleb.

2 10
možnosti
KB

Nemáte pravdu, ta strana a parlament toto udělaly ve strachu o svůj život, protože byly pučisty obklopeny. Je to stejné jako s tím ředitelem ukrajinské TV včera. Dnešní ukrajinské vedení nemá žádný mandát, prezidentem je stále Janukovyč.

10 2
možnosti
TH

Jestliže chtělo Rusko pomoci ke stabilizaci dění na Ukrajině,mohlo použít trochu lepší způsob,ukázat jsme lepší než EU.Jak se ti zamaskovaní vojáci navzájem poznají?.

3 0
možnosti
MK

A co tohle, y Putinova projevu, hlavně poslední věty. Věřím, že mě pochopí i Evropané a především Němci. Připomenu, že během politických konzultací při spojení NSR a NDR na, mírně řečeno, expertní, ale vysoké úrovni, představitelé zdaleka ne všech zemí, které jsou a byly tehdy spojenci Německa, podpořily samotnou myšlenku spojení. Naše země však, oproti tomu jednoznačně podpořila upřímnou, neudržitelnou touhu k národní jednotě. Jsem si jist, že jste na to nezapomněli a počítám s tím, že občané Německa stejně podpoří úsilí ruského světa, historického Ruska o obnovení jednoty.

1 3
možnosti
MK

A historické Rusko zahrnovalo.....Arménie, Gruzie, Ázerbájdžán, Estonsko, Bělorusko, Besarábie (dnešní Moldavsko) Tádžikistán, Uzbekistán, Kazachstán, Gruzie, Turkmenistán, Kyrgyzstán.

2 2
možnosti
Foto

Podle mezinárodních smluv a Charty OSN je připojení jakéhokoliv území k jinému státu možné  jen souhlasem státu, ze kterého region vystupuje. Rusko uznalo nedotknutelnost hranic Ukrajiny. Pokud vím, Ukrajina referendum neuznala a tedy referendum je nezákonné a nehledě k tomu, že referendum konané pod dohledem armády nemůže být demokratické. Krym je součástí Ukrajiny. Rozdíl mezi Krymem a Kosovem je podstatný a to, že Kosovo bylo obětí srbského etnického čištění, které nebylo možné diplomaticky zastavit. Nezávislost Kosova, přišla až po deseti letech neúspěšných vyjednávání se Srbskem se souhlasem mezinárodního společenství.  Více než 100 zemí uznalo jednostranné vyhlášení nezávislosti Kosova. Na Krymu k žádnému etnickému čištění nedocházelo. Etnická skupina Rusů nejednala s Ukrajinci o nezávislosti Krymu. Žádný stát neuznal jednostranně vyhlášené referendum a to ani postsovětské země jako třeba Bělorusko.

5 8
možnosti

Ad první věta: Říkejte to Izraeli.

3 1
možnosti
Foto

Ve spoustě věcí se mýlíte!-nebo úmyslně lžete?

1/ Ssrovnání Krymu,který byl legálně dobrovolně připojen k Ukrajině s Tibetem, který čína vojensky obsadila je odporné;-€

2/ČR se neodtrhla od ČSFR, ale federace zanikla po dohodě obou států

3/Píšete o rovnosti důchodů, ale 70 let po skončení války je to opravdu jen marginální problém-kolik těch důchodců ještě žije? Jak je to v jiných státech? Například já jsem nikde nečetl, že by u nás byly podobně důchody odlišovány.

..............

Podle mě je váš pohled na věc značně zmanipulovaný-nebo se naopak podílíte na manipulaci s ostatními. PS. pokud jste sledoval pořad paní Jílkové take Rusové ve studiu chovali jako totálně zaslepení fanatici

7 6
možnosti
Foto

Pane jste parádní demagog. Pokud se týká střelby tak podle všech svědků na třech vládních budovách objevila skupina lidí, kteří mluvili podle odposlechů a svědků čistou ruštinou s použitím zabijáckého slangu, kteří byli ozbrojeni snajperskými puškami ruské výroby, ke kterým se běžný demonstrant nemohl dostat a začali ostřelovat demonstranty a vládní berkutovce. Ze všech jimi zabitých je desetina ozbrojených policistů a stovky demonstrantů. Pravý blok je složen z fotbalových fanoušků a oproti ostatním demonstrantům jsou v menšině. Kde by fotbalový fanoušek vzal snajeperskou pušku  ruské výroby a jak by se dostal na hlídané vládní budovy.

8 7
možnosti

A to je takový problém, na Ukrajině sehnat si pár lidí, co umí rusky?

4 3
možnosti
JF

Zajímavé, jak vy komunisti, byť bývalí, máte stále k té matičce Rusi krásný vztah..takový nerozborný, nebo jak jste to říkali:-/

10 8
možnosti
Foto

zajímavé, jak vy antikomunisti jste dosud nepochopili, že antikomunismus není program. ;-D

8 8
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik