Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

kesouf1

5. 5. 2012 16:19
už před deseti lety

jsem četl velmi zajímavou sociologickou studii z anglie, kde se závěrem tvrdilo, že nás čeká revoluce, která tentokrát přijde ze strany důchodců ( evropa ) na spoustě vědecky a statisticky získných datech tato práce prognozovala, kam dospěje životní úroveň evropských penzistů někde kolem roku 2030 - 40. při odhadovaném množství v těchto letech to je neskutečná síla. z toho, jak se chovají politici a kam směřuje ten" vyspělý "  západní svět, začínám věřit ve velikou pravděpodobnost závěrů této práce

1 0
možnosti
P5

petrik 52

5. 5. 2012 17:58
Re: už před deseti lety

to je tedy hloupost, čtěte studie, které vám řeknou, kde revoluce někomu pomohla

1 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 5. 2012 16:00
Vy jste ve sněmovně při jejím projevu neseděl?

Nebo jste již byl tak unaven kecy vašich spolustraníků (přesněji: spoluklubníků), že jste nevnímal?  On ten projev (mimochodem: na rozdíl od výše uvedených projevů mající hlavu a patu) nebyl ani tak o penězích. Nespěte v lavici (i když chápu, že je to těžké).

6 0
možnosti
SH

Stanislav Huml

5. 5. 2012 16:07
Re: Vy jste ve sněmovně při jejím projevu neseděl?

ten projev obhajoval škrty, obhajoval, proč po zvýšení DPH, zvýšení odchodu do důchodu potřebuje ještě stát snížit valorizaci. Tedy poněkolikáté snížit životní úroveň důchodcům. Seděl jsem tam a ocenil jsem jej. I tímto článkem. Vy jste to vnímal jinak?

3 0
možnosti
1

1absolutus

5. 5. 2012 15:58
Kulový blesk.

Karma! :-)R^

7 0
možnosti
PK

pavel kula

5. 5. 2012 15:51
Ach Bože !

;-(;-(;-(

4 0
možnosti
SH

Stanislav Huml

5. 5. 2012 15:52
Re: Ach Bože !

to tedy opravdu. Kdyby existoval, to by byla pohroma.

3 0
možnosti
PV

pavsson

5. 5. 2012 15:47
příště lépe číst, pane poslanče...

Program TOP09 byl veřejně dostupný dokument. Poslanec Huml měl možnost se s ním seznámit před tím, než s totuto stranou jako člen VV vstoupil do koalice. Problém je v tom, že poslanec Huml zřejmě nečetl ani program strany, za kterou kandidoval. Jinak si totiž nelze vysvětlit jeho překvapení nad tím, že tako strana měla v programu školné, nebo upřednostnění nepřímých daní nad přímými, tedy čistokrevný program pravice. Nabízí se otázka, jestli se poučil a přečetl si alespoň tentokrát program ČSSD...

1 0
možnosti
SH

Stanislav Huml

5. 5. 2012 15:50
Re: příště lépe číst, pane poslanče...

já TOP 09 nevolil, to mi můžete věřit. A fungoval jsem jako brzda. Tak jsem brzdil až jsem dobrzdil. Teď brzdím jinde a jsem jeden z mála, který odešel včas.

0 0
možnosti
B

bofums

5. 5. 2012 15:47
Zdroje ba se našla- jen chtít!

Pane poslanče! Jako člověk se sociálním cítěním se jistě zamyslíte ned tím, proč mají za svou

vyčerpávající práci brát různé " výsluhy "  a nadprůměrné důchody lidé Vašeho ražení- tedy různí

ti komunističtí darmojedové / jejich "záslužnou činnost sem dosaďte sám/. Dech mi vzalo Vaše

nedávné přiznání, že jste měl / po odchodu od PČR/ víc peněz než nyní!  Žádám, abyste podal

návrh zákona, který tyto nemravnosti změní. Pak budou peníze i pro nejnuznější! !!

9 0
možnosti
B

bofums

5. 5. 2012 15:49
Re: Zdroje ba se našla- jen chtít!

YYY! Nekontroloval jsem a hned  chyba!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

5. 5. 2012 15:42
Demagogie vám jde, jen co je pravda

Předně je třeba poznamenat, že vyjádření paní poslankyně se dalo pochopit více způsoby a je neprosto ubohé vybrat si ten nejhorší a pak dělat z paní doktorky novodobého Hitlera. Četl jste jistě její blog zde a musíte tedy vědět, jak ta slova myslela. Opravdu není jejím koníčkem okrádat důchodce a pak se jim posmívat, na valorizaci penzí prostě není a jedním z důvodů je průběžný penzijní systém a jeho nastavení.

-

Zvýšení věku odchodu do penze je nutné právě proto, že se důchodu dožívá stále více lidí a průběžný systém to nestačí financovat. Proto také se snižuje valorizace, jistě si to umíte spočítat, když sedíte v parlamentu. Deregulace nájemného je správná věc, není přece normální, aby někdo prodělával na tom, že pronajímá byt. Stejně tak je správné odškodnit církve, o způsobu výpočtu se v parlamentu pohádejte, jistě najdete v bývalých VV dost poslanců, kteří podpoří jiný výpočet, pokud bude spravedlivější. (pokračování...)

2 0
možnosti
SH

Stanislav Huml

5. 5. 2012 15:47
Re: Demagogie vám jde, jen co je pravda

Edmunde, nedělám z ní Hitlera, fakt si vážím toho, jak pojmenovala věci pravými jmény. A ono umění podvázat průběžný systém, abych pak mohl privatizovat základní funkci státu je opravdu geniální.

1 0
možnosti
MK

absurdian

5. 5. 2012 15:40
za tu čárku

mezi "poslanec" a "hájící" by vás paní učitelka nepochválila... vy jste asi ve škole nedával moc pozor, co?

0 0
možnosti
SH

Stanislav Huml

5. 5. 2012 15:44
Re: za tu čárku

je to sice od obsahu článku, ale ta čárka je tam správně.

0 0
možnosti
PR

Rusy

5. 5. 2012 15:36
Poznámka

Ta úprava valorizačního vzorce je další prasárna - tu chtěl Drábek prosadit už loni na počátku roku a nějakou práci to dalo tomu zabránit. Bohužel VV pouštějí jeden drobný výdobytek za druhým, od rezignace na podporu rodičů v důchodu od dětí (blbé řešení, ale aspoň správným směrem), přes zachování dvou sazeb DPH, po tu valirzaci důchodů). Je to opět prohnanost od asociálů z TOP09, ale i ODS, kdy z jedné strany sníží trochu náhradový poměr, z druhé strany trochu zvýší náklady, pak uvolní regulace, z další strany posunou věk odchodu do důchodu, výrazně zvýší věk odchodu do důchodu ženám s dětmi, pak z další strany prodlouží minimální dobu pojištění, pak zredukují zápočet náhradních dob, nakonec omezí valorizaci, což povede k poklesu nejen úhrnného náhradového poměru, ale i poklesu reálné hodnoty důchodu se zvyšujícím se věkem člověka (v kombinaci s růstem spoluúčasti ve zdravotnictví likvidační) a důchodci ostrouhají.

4 0
možnosti
SH

Stanislav Huml

5. 5. 2012 15:48
Re: Poznámka

přesně tak doktore. Ono se to všechno násobí a cílem je privatizace státu.

1 0
možnosti
JA

janandrle

5. 5. 2012 15:35
Jak peclive

jste si precetl volebni program TOP 09 Vy pane poslance, nez jste s nimi jeste coby "clen" VV vstoupil do koalice?

1 0
možnosti
PR

Rusy

5. 5. 2012 15:40
Re: Jak peclive

Já ho četl podrobně - a byla to past na voliče, prosazují něco zcela jiného, od povinného důchodového spoření, přes zvyšování daní přímých i nepřímých, rezignace na vazbu důchodů a vychovaných dětí atd. atd. Dodnes mám v živé paměti, jak se pan Kalousek na jednání musel jít teatrálně radit, jestli může odsouhlasit opatření, které měla TOP09 ve svém vlastním programu, ale které se jemu už do krámu nehodilo. A to bylo v polovičním objemu, než měli v programu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik