Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

31pryc

7. 2. 2012 22:39
Já se nebudu zabývat osobou pana poslance

a jeho politickou či jinou minulostí. Zabývat se budu tím, co píše.

Předně jeho zmínka o čarodějnických procesech jako způsobu získávání majetku církve je zřejmou neznalostí skutečností (myslel jsem, že při studiu práv se vykládá historie práva i na Policejní akademii).

Vývody právního stavu vycházejí z jedné právní studie, ale pan poslanec se již nezmiňuje že existuje i právní názor opačný. Přímo předpokládá, že studie, ze které vychází je jediná správná. Nejsem právník a proto si nedovolím tvrdit, který z právních názorů je ten správný, nebo více odpovídající pravdě.

K poslednímu odstavci jen tolik. Věřící nejsou vyděšení, strach ze smrti je částečně tlumen onou nadějí na setkání se Stvořitelem. Odpustky se dnes již neprodávají a princip odpustků byl přeci jen jiný, než jak jej zjednodušeně autor popisuje.

Článek je sice napsaný slušně a relativně korektně, ale tento dojem zcela maže poslední odstavec plný osobní zášti a odporných útoků pana poslance.

8 0
možnosti

Ottis300

7. 2. 2012 23:30
Re: Já se nebudu zabývat osobou pana poslance

Ono by bylo dobré připomenout minulost váženého poslance. Ne, že ne. Když se to jaksi hodilo, tak měl plnou pusu řečí, že byl u dopraváků a jaksi naznačoval, to přece byli jiní "orgáni", a hle, najednou lovil zločince?!

Vystudoval Policejní akademii v demokratickém státě a hle, co z něj vypadne za tendenční konglomerát. Bylo by i namístě se alespoň rétoricky dotázat, cože tam na té akademii učí, když výslednice je "neoesenbák". Ne tím, že u nich sloužil, ač by to samo o sobě stačilo, ale způsobem argumentace a postojů, které se začínají rdět až rudnout. Myslím, kolego 31pryč, že v článku sice nejsou žádné urážky, ale že čpí něčím jiným: naftalínem normalizačních let. I tam se dělo vše podle zákona. Likvidovalo se občansky, profesně a i fyzicky. Ale jen pan Huml honil lumpy. To přece je košér za každého režimu, co by se mu mělo vyčítat. A kdyby se tam náhodou něco našlo, on jen plnil rozkazy. Teď je plni také: "voice of his master" se jeví už hodně zřetelně.

0 0
možnosti

Danny boy

7. 2. 2012 22:29
Dotaz.

Je možno zjistit jak který poslanec hlasoval?

1 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

7. 2. 2012 22:28
Vykládáte zde své emoce

To je to, co diktuje vaše politické názory. Tady mi chybí realistický pohled: Co s tím zablokovaným majetkem:

Privatizovat ho včerejším komunistům (ti privatizovali většinu firem). Privatizovat ho zahraničním investorům? Privatizovat někomu jinému? Komu?

Nechat v rukách státu, ten je nejlepší hospodář? Pak uvést, který majetek by se měl ještě z těchto důvodů zestátnit. To by byl věcný pohled.

4 0
možnosti
L

Lev----z__Rožmitálu

7. 2. 2012 22:31
Re: Vykládáte zde své emoce

nechat ho státu

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik