Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bartuška to tak nemyslel, tvrdil Klvaňa v pořadu Máte slovo.

Schvalování masových vražd v Oděse to prý rozhodně není, nic takového bartuškův výrok neobsahuje. Tvrdili pánové Klvaňa a Vondra. Nu pojďme si jej podrobněji rozebrat. Důkaz je ve výroku samém a nejen v něm.

Je třeba začít otázkou redaktora, aby bylo jasné na co vlastně odpovídal (zdroj neovlivní.cz):

 

Jsme také připraveni na zelené mužíky třeba v Tallinu? My jako ČR?

Estonci nepochybně ano. A nepochybně budou i střílet. Myslím, že i NATO je připraveno. Problém by mohl nastat, kdyby Rusové byli opravdu hodně chytří. Mohli by v Pobaltí začít demonstracemi civilních občanů, třeba v Narvě, která je víceméně ruské město, nějakých 93% jsou Rusové. Nebo i jinde. Taková akce by mohla přerůst v něco dalšího.

Na druhou stranu jsme velmi podrobně sledovali model, který byl použit na východě Ukrajiny, v Doněcku, Luhansku a v dalších městech. Šlo to jakoby přes kopírák a popírá to teorii o lidovém povstání. Skupina civilistů obsadí budovy administrativy, muži, ženy, děti. Do dvou dnů se tam začínají nosit zbraně, ženy a děti odcházejí, zůstávají ozbrojenci. Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé.

Estonci to ví velmi dobře, Lotyši taky, Litevci taky, Poláci taky. Myslím, že i Češi. Nepodceňujte prosím, jak moc se naše země za poslední čtvrtstoletí proměnila.

Uvědomme si, že jde o pracovníka Ministerstva zahraničních věcí ČR, tedy člověka informovaného. Pokud tedy mluví se znalostí věci o 93% civilních občanů v Narvě, pak také jistě ví, že jsou to neobčané, kteří nemají volební právo, ač se v městě narodili a celý život žijí a mají důvod k nespokojenosti. Nedat jim občanku, ani pas a chovat se k nim jako k občanům 2. kategorie opravdu může vyvolat nepokoje. Řešitelné to je jedině rovnoprávným soužitím obou národností, což většina odmítá. Taková demokracie nedemokracie. Občan neobčan.  Odpověď je to fundovaná a vývoj reálný. Pak však následuje nepochopitelný skok na Ukrajinu, na kterou se nikdo neptal.

Na druhou stranu jsme velmi podrobně sledovali model, který byl použit na východě Ukrajiny, v Doněcku, Luhansku a v dalších městech. Kdo je to MY. Kdo jsou ti, kteří sledovali model?  V množině MY je evidentně i Klvaňa a reálná odpověď zní naše ministerstvo zahraničí.

 Šlo to jakoby přes kopírák a popírá to teorii o lidovém povstání. Skupina civilistů obsadí budovy administrativy, muži, ženy, děti. Do dvou dnů se tam začínají nosit zbraně, ženy a děti odcházejí, zůstávají ozbrojenci. Proč tento stav MY neviděli v Kyjevě. Kde ti ONI byl Pravý sektor, který obsadil budovy, byli to účastníci majdanu. Pokud se v té době někde objevily u úředních budov zbraně byli to opět majdanisté, zejména pravý sektor, který bránil hlasování v referendu na Krymu i východě. Na bezbranné voliče, kteří se domáhali vstupu i stříleli. Viděl jsem nejedno autentické video. Tento výrok je minimálně neobjektivní. 

 Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. A jsme opět u toho MY. Kdo se komu má stavět čelem, když otázka zněla a co ČR? A kdo koho vlastně upálil, když oficiálně vyšetřování mlží, jsou tací, kteří tvrdí, jak se upálili sami, požár rozfoukal vítr, vyprovokovali to Putinovi vojáci. U Jílkové zaznělo i to, že stříleli Rusové.Vondra to myslím prohlásil, vždyť Putin je KGB, ten to umí vyprovokovat.  Měli by si to chlapci ujasnit mezi sebou. Nelze najednou tvrdit, že to byla řízená provokace Putina a současně toto řešení heroizovat jako postavení se čelem. Ví  "diplomat"  Bartuška, zaměstnanec MZV víc, než my? Měl by. Kdo byli ti, kteří se postavili čelem? Hrdinové tam zabránili válce, když následuje věta:

Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé.  To není schvalování postupu a vraždy desítek nevinných? Nenechte se vysmát..  Je lež, že oběti v Oděse měly zbraně, je sprostá lež, že odpůrci majdanu sami sebe postříleli. Je lež, že vítr rozfoukal oheň, ti mrtví měli v drtivé většině ohořelé jen části těl, zpravidla hlavy. Je dokumentována střelba na ty, kteří se snažili uniknout oknem.  Plnění molotových koktejlů je zachyceno na videu, ví se, kdo to byl. Je ztotožněn i minimálně jeden z útočníků. Velitel oděské policie byl odvolán. Je to rok a dodnes nebyl soud. Nevím ani o tom, že by byl někdo obviněn. Pachatelé prostě pane Klvaňo vyšetřují sami sebe.

Klvaňa zcela jasně popsal, jak si myslí, že  jsme MY v ČR připraveni řešit konflikt s nespokojenými občany. Z omylu jej vyvedla až reakce Jaroslava Foldyny a ministra zahraničí Luboše Zaorálka.

Přechod od MY k ONI není v jeho skladbě vět zaznamenatelný. Ztotožnění se s činem je však zřetelné díky zvýrazněným slovům ve větách:

Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé. V Oděse prostě upálili a zabili desítky civilistů. To je celé. Cynik Klvaňa to prostě a jednoduše uzavřel bez odsudku, ztotožnil se s tím, je to prosté, jednoduché, a hlavně výrok zní stejně také takto:

díky tomu nemáte válku.

 Je to prosté pánové Klvaňo, Vondro a Bartuško.  Jednat, volit, odstraňovat diskriminaci, poprat se civilizovaně o mír - NE, to vám to je složité. Prostě je upálit, zabít a nemáte válku. Ale to je právě začátek války, chápete?

S demagogickými výroky na téma osvobození - dobytí s vámi polemizovat pane Klvaňo nebudu. Myslím, že trpíte mezi obyčejnými lidmi už víc než dost a chodit jen do společnosti fanatiků se nedá.

A poznámka na závěr.  Divíte se Bartuškovi, když ve zpravodajství medií vidí již mnoho let, jak se řeší konflikty v Lybii, Afgánistánu, Syrii, Iráku, Jugoslávii? Jak prokazatelně administrativa beztrestně lže, aby si našla důvod k útoku (např. Irák).  To je přece humanitární a správné řešení. Vše co děláme MY a NAŠI je správné. Bombami se dosahuje "míru" již mnoho let. Za cenu tisíců bezcenných mrtvých. Krvavá Mary to řekla přece k Jugoslávii jasně - stálo nám to za to. Násilí vždy plodilo jen násilí pane Bartuško. Je mi vás i pana Klvani líto. Chodit veřejně po ulici je nyní asi těžké.

Autor: Stanislav Huml | pátek 1.5.2015 1:05 | karma článku: 44,82 | přečteno: 7706x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Kalašnikov volby nevyhrává

Je to trochu jinak, než píší média, jako ostatně vždy, a prezident odpovídal obecně, dokonce o sobě. A byl to evidentně vtip. Trochu jednodušší, ale stále jen vtip.

26.1.2016 v 22:49 | Karma: 41,64 | Přečteno: 2179x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Huml

Jde o bezpečnost nebo o prachy?

Nášivky s reflexními prvky byly shledány účinnějšími než aktivní osvětlení. A věta "Cestující, který ve vozidle stojí, přidržuje se za jízdy zařízení vozidla k tomu určených," byla shledána dostatečnou.

9.12.2015 v 21:29 | Karma: 25,97 | Přečteno: 1344x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Nacista nebo vlastenec? Imigrace a islám.

Hledám svůj vlastní postoj a snažím se pochopit i všechny kolem sebe.Proč ten strach, a je reálný? Jak z toho ven a je ještě čas? Je nějaké východisko? Nemlžím a snažím se nalézt pravdu v historii. Budu teď hodně otevřený.

8.11.2015 v 23:43 | Karma: 46,24 | Přečteno: 8125x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Oděsa 2014 Memento

2. května to bude rok, kdy jsem šokován sledoval videa z Oděsy, ukrajinského města, kde parta grázlů vraždila ukrývající se civilisty v Domě odborů. Zapalovala je molotovými koktejly a když se snažili uniknout oknem stříleli po nich, ty kteří skočili byli dobíjeni na chodníku. Strašné odporné zvěrstvo.Žádní zelení mužíci, ale obyvatelé Oděsy byli vražděni bandou lidí se zakrytými tvářem i, kteří předtím pochodovali kryti policií po městě.

29.4.2015 v 22:46 | Karma: 36,53 | Přečteno: 2059x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Až 150 na dálnici, ale jen někde

Na dálnici až 150, jinde až 110 – ale pozor ne celoplošně. Stále platí omezení rychlosti na 90/130, jen jsme schválili možnost správci komunikace, aby za podmínek, kdy nedojde k ohrožení ostatních účastníků silničního provozu, na bezpečném úseku, zvýšil rychlost jízdy o 20 km/hod.

29.4.2015 v 21:32 | Karma: 13,53 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik