Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Gratulace Ústavnímu soudnímu dvoru, to se Vám (ne)povedlo

Ústavní soud dnes posvětil, že nedemokratické principy lze tolerovat. Menšina přece nesmí překážet většině. Pravidla lze porušovat.  Proč do Sněmovny vlastně chodíme všichni. Ti kterým se nechce, pověří předsedu klubu a bude hlasovat za ně. Jsou to "jen" pravidla, že hlasuje každý za sebe a osobně. Koaliční poslanci hlasující drtivě závazně by mohli dát plnou moc předsedovi klubu a ten by svým jedním tlačítkem obsloužil všechny své ovečky. Ušetřilo by se.

Sloučit nesourodé zákony a omezit na plénu diskusi ke všem 14ti zákonům do jednoho bodu bylo pošlapání ústavních práv. Předsedkyně PS dokonce byla schopna vypnout mikrofon, aby projevu zabránila a to i mluvčímu klubu, který neměl a nemůže mít omezen časový limit. 

Taková rozhodnutí, jako bylo vydáno nyní, jsou precedens, který startuje novou éru parlamentarismu. Je velmi komické, že sloučení rozpravy 14ti zákonů do jednoho bodu a časový limit prosadil předseda vlády, který při obstrukcích v době svého opozičního působení byl schopen na plénu hodiny číst telefonní seznam, aniž by mu kdokoliv z levice bránil. Je to paradox doby a vrchol arogance. Letos se k takové ubohosti, aby četl telefonní seznam, nesnížil ani jeden z opozičních zastupitelů. Všechny příspěvky byly k věci.

Rozhodnutí ÚS říká: "I když  porušujete zákon, pošlapáváte práva druhých a atakujete tak jejich práva, nic z toho nevyplývá. Vždyť i zákonodárci mohou."

Jednací řád je procesní zákon, soudci ÚS potvrzují, že byl porušen v několika bodech, dokonce byla porušena ústavní práva zákonodárců, ale ovoce, které z tohoto zkaženého stromu bylo sklizeno je zdravé, neshnilé, ale chutné a osvěžující. Brr. Podle mě hodně kyselé a shnilé.

Jsem dopravák a tak si vždy hledám příměr v mém oboru. Vychází mi z toho, že pravidla silničního provozu jsou závazná a i pro policisty zavazující a hodná dodržování, aby se chovali v rámci mantinelů. Když  občas použijí maják a projedou se městem 200 km/hod., aby slečně, kterou sbalili a vezou jí z hospody domů udělali radost, tak se vlastně nic neděje. Jen trochu zneužili pravomoc.

Světe div se, ale pro své rozhodování potřebuji slyšet názor ostatních na danou problematiku. A u důležitých zákonů mám potřebu také sdělit svým voličům proč a jak jsem se rozhodl hlasovat. Za 2x10 minut to ke 14ti věcem stihnout nešlo. Stejně jako ohýbání jednacího řádu a jednání Sněmovny ve 20ti hodinových nepřetržitých blocích, včetně nočních hodin mi brání i při dobré vůli udržet pozornost, sledovat ostatní co říkají a plně se soustředit o čem přesně se hlasuje.  

Ústavní soud dnešním i budoucím diktátorům poradil jak se chovat, když nebyl schopen v zárodku takové chování postavit mimo zákon a legálním způsobem je potrestat zrušením zákonů schválených podloudně. A za podloudný způsob schválení to v podstatě označil.  Z jedovatéhjo stromu není zdravé ovoce. To se učí na právnické fakultě v prvním ročníku pane Rychetský a spol. A vy to víte. Je tohle ještě parlamentní demokracie? Byl soud apolitický a nestranný? To jsou legitimní otázky.

Alespoň, že jste našli odvahu zrušit nucené práce a pár dalších drobností. 

Za toto volební období prošla Sněmovna podle pamětníků velkým předělem. Zvyky a nepsaná pravidla neplatí. Platí jediné - nepřekážejte, nezdržujte a neotravujte. My vás stejně neposloucháme. Musíme rychle. Ty zvěrstva musíme schválit teď a rok před volbami už budeme jen hodní, aby volič sklerotik zapomněl a dal nám znova hlas. Smíří se s odchodem do důchodu v 70ti, s vykradeným důchodovým účtem i polovinou půdy ve prospěch církví a zapomene na naše kauzy. Pak se na ně mile usmějeme z bigboardů a TV obrazovky ve studiu u Václava Moravce a vše bude OK. Bude?

Autor: Stanislav Huml | středa 28.11.2012 0:01 | karma článku: 43,32 | přečteno: 9151x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Kalašnikov volby nevyhrává

Je to trochu jinak, než píší média, jako ostatně vždy, a prezident odpovídal obecně, dokonce o sobě. A byl to evidentně vtip. Trochu jednodušší, ale stále jen vtip.

26.1.2016 v 22:49 | Karma: 41,64 | Přečteno: 2179x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Huml

Jde o bezpečnost nebo o prachy?

Nášivky s reflexními prvky byly shledány účinnějšími než aktivní osvětlení. A věta "Cestující, který ve vozidle stojí, přidržuje se za jízdy zařízení vozidla k tomu určených," byla shledána dostatečnou.

9.12.2015 v 21:29 | Karma: 25,97 | Přečteno: 1344x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Nacista nebo vlastenec? Imigrace a islám.

Hledám svůj vlastní postoj a snažím se pochopit i všechny kolem sebe.Proč ten strach, a je reálný? Jak z toho ven a je ještě čas? Je nějaké východisko? Nemlžím a snažím se nalézt pravdu v historii. Budu teď hodně otevřený.

8.11.2015 v 23:43 | Karma: 46,24 | Přečteno: 8125x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Bartuška to tak nemyslel, tvrdil Klvaňa v pořadu Máte slovo.

Schvalování masových vražd v Oděse to prý rozhodně není, nic takového bartuškův výrok neobsahuje. Tvrdili pánové Klvaňa a Vondra. Nu pojďme si jej podrobněji rozebrat. Důkaz je ve výroku samém a nejen v něm.

1.5.2015 v 1:05 | Karma: 44,82 | Přečteno: 7706x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Oděsa 2014 Memento

2. května to bude rok, kdy jsem šokován sledoval videa z Oděsy, ukrajinského města, kde parta grázlů vraždila ukrývající se civilisty v Domě odborů. Zapalovala je molotovými koktejly a když se snažili uniknout oknem stříleli po nich, ty kteří skočili byli dobíjeni na chodníku. Strašné odporné zvěrstvo.Žádní zelení mužíci, ale obyvatelé Oděsy byli vražděni bandou lidí se zakrytými tvářem i, kteří předtím pochodovali kryti policií po městě.

29.4.2015 v 22:46 | Karma: 36,53 | Přečteno: 2059x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik