Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Docela chápu, že to prošlo rychle, většina poslanců si přála rychlé řešení, prostě to přišlo v pravý čas.

Čemu nerozumím, je podpora Magistrátu v oblasti většího a většího rozhazování peněz. Budování parkovacích domů by bylo k čemu dobré? Aby Magistrát, který už dnes hospodaří s neuvěřitelně velkým rozpočtem, mohl vyhazovat další peníze daňových poplatníků? O vybudování "lidové" taxislužby ani nemluvím. Taxislužbu nechte na soukromnících a přestaňte jim dirigovat, co všechno by měli a neměli a zatěžovat je vysokou daní. Pak dojde ke zlevnění taxislužby a bude po starostech.

Magistrát by měl přestat především ubírat parkovací místa, protože tu ubere u přechodů, tam ubere, protože je třeba nesmyslně rozšířit chodník, jinde ubere, protože tam vybuduje naprosto nesmyslné rádobybezpečnostní ostrůvky. Jak někdo vtipně napsal, současné chodníky by byly schopné pojmout prvomájový průvod. Magistrát už má spoustu organizací, které "řeší" město, všechny ty útvary rozvoje, kanceláře, ozvučné desky, cyklokoordinátory a já nevím jaké ještě nesmysly, které musíme všichni platit a ještě škodí nám všem.

A navíc hrozí, že se to neodtahování aut zvrtne, městská policie nebude mít kapacity "botičkovat", "odbotičkovávat" a hlídat kdo a kde jak dlouho stojí, takže si na to časem možná někoho najme a budeme tam, kde jsme byli.

A pokud parkovací domy na okraji u MHD, tak zejména pro mimopražské. Místní by mohli parkovat v zónách, jen by ty zóny musely být celoplošné. Nevztahovat rezidentskou kartu jen na jednu městskou část, ale na celou Prahu. Tak jak je to dnes, kdy s kartou v jedné ulici zaparkujete a v druhé už ne. Kdy řešíte problém, že bydlíte v Praze 1, rodiče máte v Praze 2, doktora či klienta v Praze 7. To by bylo řešením i pro zákazníky podnikatelů, či živnostníky v oboru služeb, instalatéry, zedníky, plynaře, apod. Většina jejich zákazníků se totiž rekrutuje z místních pražských. Navíc by rezidentská karta mohla být klidně zdarma.

1 0
možnosti

Je to podobné jako :

 Zaplať , přestože jsi si koupil dům i pozemek, 

na který jsi desítky roků střádal z vydělaných a zdaněných peněz ! .....

Tak zaplať, ikdyž užíváš svůj majetek ! 

 Ten, kdo léta nešetřil a nepracoval, nemusí státu platit vůbec nic,

 naopak stát zaplatí / a štědře /  jemu  ;-D

6 0
možnosti

Přesně tak, současný systém je zaměřen na podporu těch, kteří se zadluží, výplatu či dávky prolijí hrdlem, majetek nemají vůbec žádný. Těm všem je hej, protože ti ostatní, kteří se snaží, jim to všechno královsky platí a ještě jim stát neustále hází klacky pod nohy v podobě neuvěřitelně se rozrůstající byrokracie a neustálého zvyšování daňové zátěže. Jsi schopný a snažíš se? Tak zaplať a zaplať znovu a ještě jednou a znovu a abys neměl ani volnou chvilku, tak vyplň spoustu nesmyslných formulářů, které jsou úplně k ničemu.

2 0
možnosti
Foto

podle rychlosti, jakou byl tento zákon vyřízen, soudím, že jeho podstatou bylo, že vozy našich zákonů budou nedotknutelné.

To povídání okolo, si pane Humle, nechte pro méně chápavé voliče.

10 0
možnosti
Foto

To bylo dáno tím, že zákon byl otevřen evropskou novelou a bylo možné vkládat pozměňovací návrhy. Samostatně by to trvalo 3 měsíce

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik