Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rychle vás hodim do reality: Petr Lessy škodil bandám Kubiceho, Blažka, Pospíšila, Jurečka, Langra - ať chceme či ne, bylo nutné si pro svaz získat do čela "ohebnou" osobu s křivou páteří. A tím jistě pan Červíček je. Proces proti Lessymu byl vykonstruovaný. Ale Kubice si cucal z prstu případ za případem. Pokud by jste se zaměřil na jeho fungování, poznal by jste to.

1 0
možnosti

Z19d26e43n55a 23K10o48č55í

4. 12. 2013 15:18

Něco pravdy na tomto názoru podle mne bude. Jinak by normální dopravák během 20 let takovou kariéru až do funkce "generála" nemohl udělat. !!

( hodnostmi  generálů naše policie a armáda vůbec nešetří ;-D )

0 0
možnosti
Foto

Městský soud řekl, že, pokud byl pan Lessy už kázeňsky potrestán, jednalo by se  o totožný skutek a tedy jej nelze soudně trestán.  Soud neřekl, že se jednání nedopustil ani nezpochybnil jednání ministra. . Zákon říká, že pokud se policista dopustí jednání se znaky trestného činu, musí  být propuštěn. Soud pana Lessyho rozhodně neočistil. Není pravda, že je nevinen

0 0
možnosti
Foto

ale zdá se, že potrestán nebyl. Kubice prý řízení zastavil.

0 0
možnosti

D30a55v75i67d 64K45r12á11l

3. 12. 2013 20:24

Chronologie případu stíhání bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho

2011:

Září - Šéf zlínské krajské policejní správy Bedřich Koutný a jeho náměstek pro vnější službu Jaroslav Vaněk podali trestní oznámení na policejního prezidenta Petra Lessyho. Vadil jim Lessyho výrok v deníku Právo, že jeden z obviněných v kauze takzvaného Toflova gangu, Rudolf Setvák, v minulosti jako pracovník brněnské policejní inspekce zametal oznámení podaná na Vaňka. Vaněk i Koutný Lessyho tvrzení odmítli.

1. prosince - Policejní inspekce rozhodla, že se Lessy svými výroky na Vaňkovu adresu nedopustil trestného činu. Věc inspekce předala ministru vnitra Janovi Kubicemu ke kázeňskému projednání.

2012:

3. ledna - Ministr Kubice zahájil s Lessym kázeňské řízení, které však už na konci téhož měsíce zastavil. Podle mluvčího resortu se tak ministr rozhodl proto, že Lessymu nebylo spáchání kázeňského přestupku prokázáno. 29. srpna - Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila Lessyho z pomluvy a zneužití pravomoci úřední osoby. Podle inspekce Lessy údajně 6. září 2011 předal své mluvčí dokumenty očerňující náměstka Vaňka s tím, aby je dala redaktorovi deníku Právo. Lessy obvinění odmítl, redaktor se ho prý na Vaňka sám dotazoval. - Ministr Kubice zbavil Lessyho služebního poměru. V čele policie ho ještě týž den nahradil náměstek Martin Červíček. 14. září - Žalobce zamítl Lessyho stížnost proti stíhání. 11. října - Státní zastupitelství odložilo trestní oznámení, které Lessy podal kvůli propuštění ze služebního poměru na ministra Kubiceho. Ten podle Lessyho zneužil pravomoc tím, že před jeho propuštěním neprovedl vlastní šetření. 22. října - GIBS navrhla obžalovat Lessyho ze zneužití pravomoci a pomluvy. 14. listopadu - Ministr Kubice zamítl Lessyho rozklad proti rozhodnutí o propuštění od policie. 19. prosince - Obvodní soud pro Prahu 7 vydal trestní příkaz, kterým uznal Lessyho vinným z pomluvy a zneužití pravomoci. Za to mu vyměřil osmiměsíční trest podmíněně odložený na 18 měs

0 0
možnosti

D80a39v26i29d 98K57r32á34l

3. 12. 2013 20:25

Lessy podal proti trestnímu příkazu odpor, a soud tak musel ve věci nařídit hlavní líčení.

2013:

16. května - Obvodní soud pro Prahu 7 Lessyho nepravomocně zprostil obžaloby. Žalobce se proti verdiktu odvolal.

12. července - Nový ministr vnitra Martin Pecina prohlásil, že pokud Lessyho soud pravomocně osvobodí, může se vrátit k policejnímu sboru.

26. října - Pražský městský soud pravomocně zastavil Lessyho stíhání. Podle soudu bylo od počátku vedeno nezákonně, neboť ve stejné věci již bylo rozhodnuto v kázeňském řízení. Žalobce následně podal nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi návrh na dovolání. To se zatím nestalo, lhůta pro podání ale vyprší až na konci prosince.

19. listopadu - Ministr Pecina se sešel s policejním prezidentem Martinem Červíčkem a jeho předchůdcem Lessym. Na setkání řešili, zda se Lessy po zastavení stíhání vrátí do čela sboru. Žádné rozhodnutí ale na schůzce nepadlo. 3. prosince - Ministr Pecina zrušil rozhodnutí svého předchůdce Jana Kubiceho o Lessyho propuštění; policie tak má dva prezidenty - Lessyho a Červíčka. http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/petr-lessy-se-vraci-nevraci-do-cela-policie-bude-na-dovolene_290840.html#.Up36j8TuJVM

0 0
možnosti

Takto vypadá český kocourkov. Hlavni viník se může pouze usmívat .  p. Kubice byl upozorňován  na chybu při jmenování , ale moc je moc. [>-]

2 1
možnosti
Foto

Pan Kubice byl hlavně člověk na špinavou práci a někoho jako je Lessy nemohl v roli policejního prezidenta strpět.

2 1
možnosti

Soud určil, že Lessy je bez viny a vůbec neměl být souzen, tudíž má právo na svou bývalou funkci. Protože dva kohouti nemohou být na jednom smetišti, Červíček musí být odvolán. Považuji to za nejrozumnější řešení, bez ohledu na to, jaký je Lessy.

2 1
možnosti
Foto

Bue to velmi zajímavý a složitý právní oříšek. Červíček se také může soudit o neoprávněném odvolání z fce. A kam ho dáte? Na jeho místě sedí někdo jiný. A´t je jaký je, jeho vina to není. Jmenoval ho Kubice.

1 0
možnosti

Což tak Kubica ,o tom nic nevíte?Tento všivák by měl především vysvětlovat zdaleka ne jednu zlomyslnost,a že se jich natropil dost  vědí snad všichni.

5 1
možnosti
Foto

o tom není sporu. Byla to všivárna.

4 1
možnosti

A toto bylo jedním z kandidátů na ministra vnitra...

0 2
možnosti
Foto

a copak se vám na tom článku nelíbí?

1 0
možnosti

Jenom jedna otázka: jak jste hlasoval, když se hlasovalo o důvěře? Nazdar.

1 1
možnosti
Foto

podívejte se na psp.cz je to dohledatelné

1 1
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik