Jsou Rusové v EU podlidé?

27. 03. 2015 0:00:00
Právě vypukla další válka. Jemen. Zase se bombarduje a umírají lidé. Jiná parta podřezává křesťany. Rozbitý je celý sever Afriky, vraždí se turisté. Zabíjí se na Ukrajině, kde se konflikt vleče a není příliš vůle jej ukončit. Dělíme se na lidi a podlidi, stejně jako v dobách minulých, o kterých jsem byl přesvědčen, že se již nikdy nebudou opakovat. Jsme nepoučitelní.

Jsou území, kde část obyvatel nemá přiznána ani volební práva, dokonce ani občanství, přestože se v teritoriu narodili, žili tam jejich rodiče i prarodiče. A jsou jich nikoliv stovky nebo jen tisíce, ale statisíce. Věřte nebo ne, na teritoriu států, které jsou členem NATO a EU. Jak mohly být přijaty, když nemají vypořádány vztahy s menšinami nechápu. Náš romský nafouknutý problém je proti tomu prkotina. Řeč je o Litvě, Lotyšsku a Estonsku, odkud se vrací slavný konvoj, který místo po železnici chrastí zbraněmi na silnicích. Jsou to občané bez práv, jazykem Tymošenkové (i některých našich hrdinů) Rusáci. Ukrajina díky obrovskému množství této komunity jim alespoň občanství přiznala, ovšem s chutí by na ně hodili atomovku.

EU problém pojmenovala, uznala, že lidská práva jsou v oblasti pobaltí porušována a ...... nic. Jde přitom o 6 až 12 % obyvatel (stát od státu je to jiné). Divíte se, že je v oblasti obava z Ruska? Já být Lotyš, tak se bojím, jako se bál bílý otrokář černochů a chodil proto pořád ozbrojen.

Konflikt se však nerozhořel tam, kde jsou lidská práva nejvíc pošlapávána, ale na Ukrajině, kde byl stav relativně stabilní. Nemusím být velký politilog, abych neviděl rozdíl mezi Ukrajinou a pobaltím. Je to členství v NATO a EU. Mají tedy pravdu ti, kdo tvrdí, že členství, zejména v NATO zabezpečuje určitou stabilitu zemi. Přiznejme však, že ve prospěch otrokářů, kteří dodnes nebyli schopni přiznat lidská práva svým všem obyvatelům. To je smutná část pravdy. Bát se Ruska nemusí, vlastních obyvatel také ne, nemají volební právo. I to je demokracie? Ne není. Podle wikipedie se v Litvě dokonce ani nesmí mluvit rusky - tady si vzali vzor Ukrajinci.

Nemohu skončit optimisticky. Tvrdím, že 3. světová válka začala. Dostal jsem několik dotazů od čtenářů na portálu parlamentní listy. Tady je poslední z nich a moje odpověď.

Qwasimodo
3.světová válka
Kdy podle vás začala třetí světová válka a dokázal byste vytvořit chronologii jak a kdy se do ní přidali jaká strana? A poslední otázka. Jak podle vás skončí? Děkuji
Moje odpověď:
Qwasimodo,píšete už třetí dotaz, pokaždé pod jiným jménem. Takže oslovení milý anonyme by bylo víc na místě, proč se bojíte podepsat? Války nezačínají výstřelem, začínají někdy obléháním města (ve středověku a dávnověku), jindy vraždou panovníka - první světová, jindy útokem pod falešnou vlajkou druhá světová. Někdy ta falešná vlajka nevyjde, to když akci provedou úplní blbci a přes veškerou snahu aktivistů svět neuvěří. Jsou války, které ani za válku nepovažujeme, nazýváme je jen humanitárním bombardováním. Kdo s kým válčí se tak nějak raději nekomentuje a nepátrá po následcích, nepočítají se mrtví. Z tohoto úhlu pohledu se za obléhání dají nazvat i sankce, které mají za cíl nabourat ekonomickou strukturu, rozuměj vyhladovět obyvatele, společnosti vnucovaného nepřítele. Dokud bojují zelení mužíci, bojovníci ISIL, Blackwather, nebo Kolomojského soukromé prapory na území ruskojazyčného obyvatelstva (v jejich teritoriu), a umírat budou jen podlidé, budeme vesele říkat, že válka ještě nezačala, nebudeme se ptát kdo to vše platí. A budeme tvrdit, že to není válka. Jsou lidé, kteří tvrdí : "To jen umírají prašiví psi." Dnes se válka nevyhlašuje, rezoluce OSN vyhlášení úročné války neumožňuje. Nečekejme papír, ani usnesení nějakého Parlamentu. Jak konflikt skončí? Stále je šance vše urovnat diplomaticky. Pomyslné hodiny vnímám na za minutu 12. A pokud jsem řekl, že 3WW začala, pak mluvím o obléhání, které jednou historici budou hodnotit jako začátek konfliktu.A jediné mé přání je zachovat mír. Bohužel cítím, že přichází válka u které marně hledám ve jménu čeho se vlastně má konat. Skončí to tak, jak to většina připustí. Tedy i na vás, Qwasimodo, záleží.

Zbývá dodat - dragounské jízdy napříč Evropou jsou hloupé a chartě OSN odporující provokační akce. Řešit soužití majority s minoritou se nedá řešit kazetovými, ani fosforovými bombami proti vlastnímu obyvatelstvu, jak to realizovala státní moc Ukrajiny na vlastních obyvatelích, které nazývaly i plakáty v Kyjevě prašivými psy. Demokracie není demokracií, když svrhnete legitimně zvoleného prezidenta a jeden poslanec hlasuje za tři doma držené kolegy. Agresor není ten, kdo drží vlastní území, kde se narodil a žil, ale ten, kdo sedne do tanku a přes odpor místních obyvatel vjede do města a vyvraždí místní policisty. Není jím ani ten, kdo pomůže na žádost legitimního parlamentu ochránit hranice oblasti před náporem nacistických bojůvek, které předtím zapálily tři autobusy a lovili po poli utíkající cestující před ozbrojeným davem. Stát není celek, kde nefunguje nic, ani policie, ani Ústavní soud.

A úplně poslední poznámka. Kosovo byl problém, který se řešil i v Haagu. A výsledek? Právo na sebeurčení národa je nezcizitelné.

Předseda Mezinárodního soudního dvoru (ICJ) Hisaši Owada při čtení verdiktu prohlásil, že mezinárodní právo žádné zákazy pro vyhlášení nezávislosti neobsahuje. Jeho názor podpořilo dalších deset soudců, čtyři byli proti. Jednostranné vyhlášení nezávislosti Kosova na Srbsku v únoru 2008 nebylo porušením mezinárodního práva. Rozsudek může způsobit, že Kosovo uzná více států a Priština se přiblíží vstupu do OSN. Vyšlo na idnes v roce 2010 !!

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/prulom-pro-kosovo-nezavislost-na-srbsku-posvetil-haagsky-soud-ps5-/zahranicni.aspx?c=A100722_161624_zahranicni_aha

Autor: Stanislav Huml | pátek 27.3.2015 0:00 | karma článku: 38.08 | přečteno: 2345x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 17.18 | Přečteno: 269 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 506 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 103 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4066
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...