Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tluchořova ODS v Brandýse n/L. připravuje zakázku za 280 mega

a není to čisté. Na včerejším zastupitelstvu se stalo poprvé v novodobé historii, že opoziční zastupitelé na protest opustili jednací sál. Zakázka na odpadové hospodářství, spletená dohromady s úklidem města a údržbou veřejného osvětlení má být vypsána na 8 let a zadávací dokumentace je psaná na míru jediné firmě.

Téměř na den před rokem jsem zde uveřejnil úvahy nad hospodařením města v článku Korupce, korupce a zase korupce. Dnes se připravuje nová smlouva. Výhrady:

1. Na velmi dlouho dobu 8 let - přes 2 volební období. Délka smlouvy neodůvodněna.

2. Spojení tří nesourodých činností - odpadové hospodářství, čištění ulic, údržba veřejného osvětlení - zužuje možnosti konkurence a tedy omezuje počet možných uchazečů.

3. Zadávací dokumentace je psaná na míru současné praxi a firmě, kterou kritizujeme, společnosti AVE.

Na zastupitelstvu 19.6.2013 jsme proto vedli velmi dlouhou diskusi, jedná se o hospodaření města na mnoho let a výtky radě města měly svoje opodstatnění. Vždyť na přípravě zadávacích podmínek se nepodílely komise města, zastupitelé dostali podklady na poslední chvíli. A téměř za kriminální čin považujeme vypsání zadávacích podmínek ušitých na míru jediné firmě.

Ptáte se, kde jsou důkazy? Posuďte sami:

článek 7.7a – tabulka zaměstnanců a techniky zhotovitele, potřebné pro zabezpečení plnění předmětu smlouvy je přesně opsaná ze stávající smlouvy města s AVE. Jsou pouze vypuštěny značky aut. Je zde dokonce uvedeno i 5 zaměstnanců na údržbu zeleně na hřbitovech a na WC, přitom ve smlouvě se o WC nemluví

článek 7.6. - zhotovitel musí zajistit 400 m2 zastřešené, zamykatelné plochy...... na území města !!!! Firma v 5 km vzdálené Toušeni, nebo Zápech je vyřazena ze soutěže. Proč podmínka na území města?

V zadávací dokumentaci postrádáme požadavek na kontrolu, respektive doložení, že požadované práce jsou skutečně odvedeny. Např. vážní lístky a provedení konečné fakturace podle množství skládkovaného odpadu. U strojního čistění požadavek na vybavení vozidel  GPS je, ale doložení výpisu o provedení práce nikoliv. 

Protestujeme proti nadměrným paušálům. Město zcela rezignovalo na kontrolu, zda se vymění jedna nebo 50 lamp veřejného osvětlení a platí paušální platby za údržby, resp. výměnu žárovek fixní částku, byť se nevymění ani jedna.

Nepochopili jsme a nebylo nám ani vysvětleno, proč se navýšil počet km ulic určených k čistění o 10 km. 

Naše argumenty rozhodily vládní sestavu ODS a TOP 09, takže přerušili projednávání a vyhlásili přestávku k poradě. Poté zatvrzele setrvali na názoru, že je vše v pořádku.

Pak jsme se od pana Hárovníka, majitele sro, které dokumentaci připravuje s lehkou arogancí dozvěděli, že do zadávacích podmínek nemáme co kecat, protože jen on je oprávněn. Vlastně ani starosta dříve podmínky neměl znát. Spadla mi brada. Erudici tohoto člověka, který zadávací dokumentaci na náměstí vypracoval tak, že musela být 2x měněna (a dostal pokaždé zaplaceno ?!) nechci vůbec hodnotit. Z rozpočtu města mu platíme ročně kolem milionu. To jsou důvody, proč jsem nehlasoval pro závěrečný účet za rok 2012.

Načetl jsem návrh vrátit zadávací dokumentaci radě zpět k přepracování. Hlasováním zamítnuto. Kolega Kváča navrhl o celé dokumentaci hlasovat po jménech (jde o 280 miliónů z kapes daňových poplatníků).  Zamítnuto.

Jediným řešením v tomto okamžiku bylo opuštění jednacího sálu. Nechceme být v budoucnu v této věci ani vyslýchání. A tak zastupitelé Huml, Kapal, Bíma všichni ČSSD, Čierná-Peterová a Benda oba NEZ a Kváča SZ opustili jednání zastupitelstva. 

Jsem na podivné praktiky tluchořovy ODS (je stále předsedou místní buňky) zvyklý. Podivné financování serverovny města, koupě pozemku od nemocnice za 38 miliónů, aby se z účetnictví nemocnice vypařily a další i zde popisované hospodaření není nic nového. Aktivity bývalého starosty Procházky NEZ s nákupy a prodejem pozemků byly také za hranicí morálky, přesto s ním v radě vládnou.  Účast TOP 09 na dnešních podivnostech je však zarážející. Otázka zní: "Kdo vlastní na území města halu 400 m2, zastřešenou a zamykatelnou a pronajímá ji AVE?" 

Autor: Stanislav Huml | čtvrtek 20.6.2013 12:15 | karma článku: 27,58 | přečteno: 1916x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Kalašnikov volby nevyhrává

Je to trochu jinak, než píší média, jako ostatně vždy, a prezident odpovídal obecně, dokonce o sobě. A byl to evidentně vtip. Trochu jednodušší, ale stále jen vtip.

26.1.2016 v 22:49 | Karma: 41,64 | Přečteno: 2179x | Diskuse| Ostatní

Stanislav Huml

Jde o bezpečnost nebo o prachy?

Nášivky s reflexními prvky byly shledány účinnějšími než aktivní osvětlení. A věta "Cestující, který ve vozidle stojí, přidržuje se za jízdy zařízení vozidla k tomu určených," byla shledána dostatečnou.

9.12.2015 v 21:29 | Karma: 25,97 | Přečteno: 1344x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Nacista nebo vlastenec? Imigrace a islám.

Hledám svůj vlastní postoj a snažím se pochopit i všechny kolem sebe.Proč ten strach, a je reálný? Jak z toho ven a je ještě čas? Je nějaké východisko? Nemlžím a snažím se nalézt pravdu v historii. Budu teď hodně otevřený.

8.11.2015 v 23:43 | Karma: 46,24 | Přečteno: 8125x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Bartuška to tak nemyslel, tvrdil Klvaňa v pořadu Máte slovo.

Schvalování masových vražd v Oděse to prý rozhodně není, nic takového bartuškův výrok neobsahuje. Tvrdili pánové Klvaňa a Vondra. Nu pojďme si jej podrobněji rozebrat. Důkaz je ve výroku samém a nejen v něm.

1.5.2015 v 1:05 | Karma: 44,82 | Přečteno: 7706x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Oděsa 2014 Memento

2. května to bude rok, kdy jsem šokován sledoval videa z Oděsy, ukrajinského města, kde parta grázlů vraždila ukrývající se civilisty v Domě odborů. Zapalovala je molotovými koktejly a když se snažili uniknout oknem stříleli po nich, ty kteří skočili byli dobíjeni na chodníku. Strašné odporné zvěrstvo.Žádní zelení mužíci, ale obyvatelé Oděsy byli vražděni bandou lidí se zakrytými tvářem i, kteří předtím pochodovali kryti policií po městě.

29.4.2015 v 22:46 | Karma: 36,53 | Přečteno: 2059x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  13:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. dubna 2024  13:46

Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik