Máme právo si vybrat nejbližší spolupracovníky?

10. 05. 2013 23:00:00
Mám 5 dětí, všechny s maturitou a všechny pracují. Jsem šťastný muž. Nejstarší dcera, kterou znáte z moderování dopravy na Nově, po mateřské začala fotit a má vlastní fotoatelier. Nejstarší syn je státní zaměstnanec, již pátý rok slouží u dopravní policie. Jsem jeho zaměstnavatel? Mladší syn je zaměstnanec soukromé firmy, ale půjde zřejmě ve stopách staršího bratra a bude také státní zaměstnanec. Budu tedy jeho zaměstnavatel? Prostřední dcera je ve švarcsystému odměňována za práci ve Sněmovně a v poslanecké kanceláři částkou 16 000 Kč hrubého. Po odečtení sociálního a zdravotního pojištění je na tom ze všech mých pracujících dětí nejhůře. Jsem její zaměstnavatel? Nejmladší dcera pracuje jako státní zaměstnanec v pracovním poměru civilního zaměstnance státní správy. Jsem její zaměstnavatel? Nejsem zaměstnavatelem ani jednoho svého dítěte. A je normální, když děti se vydávají podobnou životní cestou jako jejich rodiče.

Časopis Týden opět přišel s kampaní proti poslancům, s titulkem Poslanci mohou zaměstnat celé příbuzenstvo. Zákaz se nechystá, a na titulním obrázku jsem samozřejmě já. Ano, jeden z mých dvou asistentů je výše uvedená dcera. A je na místě uvést, že tomu tak je od voleb v roce 2010 a hlavně, proč tomu tak je.

Byl jsem zvolen jako nestraník na kandidátce VV z nevolitelného místa. Na prvním poslaneckém klubu jsem byl prošacován, byl mi odejmut mobilní telefon pracovníkem ABL a neformálním předsedou jsme byli vyzýváni k zaměstnání asistentů, které určí on. Kdo se nepodřídí, nedostane žádnou funkci ve Sněmovně.

Obklopte se neznámými lidmi, o kterých víte jenom jak se jmenují. Jen úplný blb by na to přistoupil. Jako první asistent tak nastoupil Mgr. Petr Šlechta, kterého znám mnoho let a jako druhý asistent Tereza Humlová. Populismus veverek způsobil, že Tereza byla vedena jako asistent klubu, přesto od samého začátku vykonávala práci mé asistentky a řidiče. A dělá to dosud.

Nepovažuji se za zaměstnavatele své dcery. Zákon a pravidla hry stanoví, že zaměstnavatelem, a vlastně ani to ne, když jde o švarc systém, je Poslanecná sněmovna. Potvrzuji jen, že tu práci opravdu vykonává. A ona ji vykonává. Z mých všech dětí má nejhorší plat, vlastně ani ne plat. Já mám jistotu, že se mnou pracuje člověk, kterému mohu věřit, protože pro Sněmovnu používám soukromé auto, tak vím jak řídí a že neudělá nic, co by bylo proti pravidlům.

Pokud vám přijde jako správné a čestné zaměstnávat milenky, milence, ať již faktické, či potenciálně budoucí, které vám spolehlivě rozbijí maželství, pak jste pokrytci. Premiér by měl klidnější život, kdyby jeho osobní asistentka byla jeho žena, která mu pomáhala v kampani a které vděčí za fakt, že je zvolen. Pokud by mu řídila denní rozvrh, byli by spolu a politika by jim nevzala to nejcennější co mají. Rodinu. Nejde o peníze. Schválně jsem uvedl ekonomickou situaci všech svých dětí, pro srovnání.

Populismus stran je neuvěřitelný. Snížili jsme si finance o víc jak 20%. I za cenu zdanění !!!!! cestovních výloh, byť placených paušálem. Tvrdíme, že je neetické zaměstnávat příbuzné, i za cenu následně rozbitých manželství a pokryteckého utajování vztahů. Na snížení financí, které nevyvolalo vzrůst popularity ani prestiže Poslanecké sněmovny je vidět, že populismus není ta pravá cesta.

Přesto, kdybych byl zvolen za ČSSD, nezbylo by mi nic jiného, než se podřídit. Jsem však stále částečně samostatná jednotka, která je ještě pořád v obranném postavení po neuvěřitelné válce, jejímž výsledkem byl pokus stíhat nejen mne, ale i mého asistenta. A nebude tedy náhoda, že Týden a TV Barrandov jedno jsou a spojuje je jméno Radka Johna. A mého asistenta neúspěšně stíhal právě odvolaný Tomáš Martinec, aniž by pracoval v součinnosti s dozorujícím státním zástupcem, který celou kauzu jako vykonstruovanou, po advokáty podaném odvolání, před pár dny zastavil. Válka zkrátka ještě neskončila.

Autor: Stanislav Huml | pátek 10.5.2013 23:00 | karma článku: 14.52 | přečteno: 1468x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 25.72 | Přečteno: 363 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 987 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.00 | Přečteno: 255 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 676 | Diskuse
Počet článků 103 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4066
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...