Stanislav Huml

Nestudoval ministr spravedlnosti práva v Plzni?

14. 05. 2012 10:45:00
Za nezaplacené alimenty odebrání řidičského průkazu. To nemohl vymyslet právník. Vlastně mohl, ale musel studovat práva v Plzni.

Do vlády předkládá ministr spravedlnosti návrh, aby neplatiči alimentů byli alternativně trestáni odebráním řidičského průkazu. Pokud jej neodevzdá do zaplacení dlužné částky bude stíhán za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

K tomu nutno poznamenat, že řidičský průkaz odevzdat na úřad neznamená zákaz činnosti. Je to jen doklad, od kterého si mnozí nechali udělat kopii v podobě mezinárodního řp a do evidence řidičů se zapisuje jen zákaz činnosti. Jak soud může nařídit za dluh na alimentech zákaz činnosti, když to spolu nesouvisí? To nemá v právu oporu. V Čechách je možné vše, takže připusťme, že trest bude znít zákaz činnosti do doby zaplacení dluhu.

Jaký smysl má mít tento postup? Alternativní trest, který státu ulehčí při trestání relativně bagatelního trestného činu náklady na vězně.

Pro otce, který autem stejně nejezdí to bude pohlazení. Pro řidiče z povolání existenční záležitost. Nebude schopen platit alimenty a stát vlastně způsobí jeho platební neschopnost ve vztahu k dítěti. Má tohle logiku?

A když někdo nemá řidičský průkaz, půjde rovnou do vězení? Proč? Protože nemá řidičský průkaz! Nebo pan ministr vymyslí jinou alternativu? Už vím, zabaví mu kapitánskou licenci na jachtu!

Poslední dobou se zcela vážně zamýšlím nad významem státu. Jaký význam má stát, který se snaží vyvléci z povinnosti platit naši bezpečnost, důchody, plnohodnotnou lékařskou péči atd. Přes evidentní snahu snižovat náklady na tyto "komodity" zvyšuje pravicová garnitura daně!! Zaplať ševče.

Je opravdu jediným smyslem státu, aby se napakovali kmotři přisátí na předražených státních zakázkách, nikým nevolení náměstci na ministerstvech a členové různých správních a dozorčích rad v polostátních podnicích? Jejich nikým neregulované odměny nechávají pana ministra v klidu. Kvůli těmto lidem zvyšujete daně a vymýšlíte takové pitominy, jako dnes s řidičským průkazem?

Autor: Stanislav Huml | karma: 43.81 | přečteno: 7756 ×
Poslední články autora